Pinocchio Bibliotek

- En verden af eventyr

Under et stort samlende tag blomster en verden af historier, fantasi og eventyr. Dette forslag til et nyt bibliotek og besøgscenter skaber rammen om et labyrintisk hus, hvor besøgende kan gå på opdagelse efter eventyr. Som en sammenbinding af områdets typologier søger projektet at gentænke og respektere byen Collodis eksisterende historie, strukturer og skalaer. Ved at sammenbinde og bringe nyt liv til de gamle udtjente bygninger på sitet, skabes en ny fantasifuld verden for besøgende.

Som et ankerpunkt forbundet til byens torv og kirke forbinder biblioteket og besøgscentrets forplads de mange forskellige attraktioner i Collodi. Ved at transformere en eksisterende papirfabrik på sitet skabes hovedindgang, reception auditorium for projektet, mens en eksisterende drivhusstruktur transformeres til udstillingsområde med installationer, illustrationer og kunstneriske fortolkninger af eventyr inspireret af Pinocchio. Bevarelsen af de eksisterende bygninger giver en unik atmosfære og særlig oplevelse af det nye bibliotek og besøgscenter. Mellem de eksisterende strukturer tillader overdækkede broer en sikker forbindelse på tværs af åen der løber gennem sitet. I biblioteket inviteres den besøgende til at gå på opdagelse i den labyrintiske verden af bogreoler etableret i et loop omkring en indre gårdhave. I rummene mellem reolboksene opstår et netværk af indre gader og pladser der danner rammen om husets cafe og skiftende udstillinger. De store reolbokse etableres i ensartede modulstørrelser, der gør det muligt at tilpasse husets indre udformning til mulige fremtidige ændringer.

Det nye bibliotek og besøgscenter videreformidler historien om Collodi og Pinocchio og bliver et nyt symbol for leg og læring.

Sted

Collodi, Italien

Type

Bibliotek og besøgscenter

Omfang

10.000 kvm

Status

Hædrende omtale

Klient

YAC

År

2018

Rolle

Arkitekt